Ulrica Backman

Ulrica tonsätter världskänd dikt

  • 250x350

En av världens mest kända och nutida dikter är skriven av Mary Stevenson från Chester, Philadelphia, USA och heter “Footprints”.

Nu har den svenska artisten Ulrica Backman tonsatt dikten. Förlaget i USA ville inte bara ge henne rätten till att tonsätta verket utan även släppa den i Amerika.

Läs hela pressreleasen

Mer om Ulrica Backman

”Musiken fick jag med modersmjölken… mamma, konsertpianist och pappa, operasångare”. Ulricas musikaliska bana började på allvar när hon var 6 år gammal. Då fick hon för första gången en violin i sina händer som sen blev hennes trogna följeslagare i 17 år.

Take a Note

Ett av Ulricas större och långvariga projekt vara att starta och driva kören ”Take a Note” Kören existerade i imponerande 15 år och utvecklades under perioden till att bli ett showgäng. Ulrica stod för musikarrangemangen som skräddarsyddes för kören. Kören anlitades under åren till många evenemang och gjorde bland annat en rad bejublade ABBA-shower och en uppmärksammad schlager-show. Parallellt sjöng Ulrica även en hel del i coverband.

Sångcoach

Efter körperioden provade Ulrica på som sångcoach. Bland annat för tjejgänget ”Fairytale” som deltog i Juniormelodifestivalen. I uppdraget ingick att coacha gruppen både i sång och scennärvaro, att skriva arrangemang till deras låtar, följa med på turnéer samt vara med i studion och entusiasmera “dessa otroligt duktiga tjejer.”

Inspirera, skänka glädje, ge insikter och hopp.

Just nu är Ulricas aktiv som kompositör och sångerska. Med sin livserfarenhet, sitt sätt att musicera finns det massor att ge med musiken, så det var helt enkelt dags att på allvar prova på det där med att skriva egna låtar. Ulricas önskan är att hennes musik ska inspirera, skänka glädje, ge insikter och hopp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>