Red Hot Max

Världsbandet med botkyrkarötter!

• 250x350

Red Hot Max bildades 1979 i en villa i Tullinge, mittemot “pojkhemmet” nära Tullinge kyrka.

Detta var Sveriges första Rockabilly band. (1979)

• 250x350

Mats Olsson, sångare och gitarrist, hade fem år tidigare gått ut klass 9B i Falkbergsskolan. Andra Botkyrkabor var basisten Bo Salmonsson och gitarristen Kjell Olsson (yngre bror till Mats) samt Arnulf Ibsen från Huddinge på trummor.

1981 fick karriären en rejäl hästspark;

• 250x350

Bandet fick skivkontrakt med Wildcat records i Åkersberga och i samband med skivreleasen agerade man förband till Amerikanska STRAYCATS på klassiska Underground vid Sergels torg.

TV blev det också när Måndagsbörsen sändes från vinterträdgården med Jonas Hallberg som programledare.

RHM rockar fortfarande och kan träffas på www.redhotmax.se