Paranoise

Are you Paranoised?

Berättelsen om metalbandet Paranoise från Tumba och Tullinge börjar någon gång 1998 med att Fredrik Hellman och Pontus Almquist beslutar sig för att fråga scouten Niklas Uddholm om han vill starta band.

Efter lite raggning lyckas bandet få med Micke Waldenmark på gitarr och Niklas Holm på bas också. Tyldiga influenser ifrån Helloween och Iron maiden fanns att finna, även om ett eget sound tog lite tid (om det någonsin hittades).

Två demoskivor hann bandet spela in, och några riktigt trevliga minnen ifrån spelningar på fritidsgårdar (senare även öl-hak i stan) finns nog kvar hos både bandmedlemmar och trogna Paranoise-fans.

Bland meriterna finns en Emergenza-final på Hardrock cafe i Stockholm och ett ganska flippat hårdrockscover-gig på en Budo-klubb. Den mest bejublade låten,”are you Paranoised”, var i sann metal-anda en beskrivning av hur snabbt, hårt och tufft bandet spelade, samt hur otroligt bra och coola de var som personer.

Bandsammanhållningen var stor, och i och med Paranoise fick samtliga medlemmar en inblick i fördelar och nackdelar med att spela musik tillsammans med andra och inför publik. Resan var alltså lärorik, men den tog slut efter ungefär 5 år tillsammans.

Efter det sista året som präglades utav slentrianrepande gjorde bandet slut med varandra och satsade på andra musikaliska projekt. Micke och Pontus spelar i dagsläget tillsammans i bandet Hector Ted. Niklas Holm tog en plats som gitarrist i Grindcorebandet Splitter. Fredrik Hellman håller på med medeltida musik. Niklas Uddholm spelar i diverse pop-projekt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>