More Than Less

More than less is more than less is more

More than less startades 1998 i den dåvarande kommunala musikskolans regi. Tanken var att gruppen skulle inrikta sig på 60- och 70-talssoul, och utrustades därför med full blåssättning och fyrstämmig sång. Bandet gick under namnet ”Soulgruppen” under många år, huvudsakligen pga brist på fantasi, men år 2000 fick vi vårt första namn, Soulution. När vi sedan 2004 beslutade oss för att spela in en skiva med allt vad det innebär, blev vi tvungna att byta namn. Det nya namnet var More than Less. En ordlek med uttrycket ”less is more”, där vi snarare ser oss som ”more than less”.

More than less har spelat på många 40-,50-och 60-årsfester, företags-, kommun-, bröllops- och taklagsfester mm.

Genom åren har vi fått såväl nya namn, som nya medlemmar och den musikaliska inriktningen har breddats, men kvar finns spelglädjen, kärleken till musiken och varandra och framför allt viljan att spela bra musik för en bred publik.

För kontakt: morethanlessmail@gmail.com Emma 070 4973824

More than less har anlitats vid flera kommunalt viktiga händelser;

• Kungaparets eriksgata i Hågelbyparken (iförda krinoliner & kostymer)
  • Hoodfredfestivalen (stora scen 2006)
  • Kassmyraskolans taklagsfest år 2000
  • Tunaskolans ny invigning 2002
  • Slagsta Centrums invigning
  • Coop Forums invigning
  • Den stora kommunfesten i Hågelbyparken 2002
  • Företagsmässan i Botkyrka 2003
  • Albydagarna 2000
  • Nyinvigning av Hallunda Centrum
  • Festen för ungdomarna från kommunens Vänort i Litauen (Dessutom repeterat och spelat ihop med Litauerna)
  • Musikskolansdag 1998- 2003

Representerat Botkyrka på;

• Skolmässan i Älvsjö 2001
  • Botkyrkadagen på Skansen

Studiefrämjandet- arrangemang

• Musikhuset Lagret
  • Klubb M i Storvreten

Dessutom spelat på arrangemang som;

• Personalfest för alla anställda i Tullinge rektorsområde
  • Personalfest för anställda Tumba sjukhem
  • Restaurang TB´s i Tumba Centrum
  • Rotemannen vid ett par tillfällen