Janne Sak

Jan Sak – Får ej missas!

  • 250x350

Ljudet från didjeridun, instrumentet som Australiens urinvånare använt i tusentals år, värmer dig och tar dig med på en oförglömlig resa till den vilda stäppen.

Australien 1991

  • 250x350

Efter en långresa i Australien 1991 snubblade jag på ett instrument jag aldrig hört talas om. Lite konstigt kanske eftersom jag är enormt musikintresserad, dessutom är det ett av världens äldsta blåsinstrument. Instrumentet heter didjeridu och spelas av urinvånarna i Australien. Jag blev så fascinerad och betagen av det att jag bestämde mig direkt för att lära mig spela det. Efter att ha lärt mig grundtekniken i Australien fortsatte jag här hemma i Sverige att utveckla min egen teknik, bland annat inspirerad av slaviska toner och sydamerikanska rytmer.

Från Café opera till …

1997 startade jag ett samarbete med australiensiska ambassaden samt sponsring från ölbolaget Fosters. Det hela genererade till spelningar på Café Opera, husband på Boomerang Hotel och gig runt om i landet m.m. Samt en mycket speciell resa med bandet Polish Kings. Nu spelar jag mer på privata tillställningar och festivaler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>