Erik Strandh

Botkyrkabo sen 1975 med diger musikhistoria bakom sig

Erik har mestadels arbetat med musikformerna pop,rock,dans,soul,funk och jazzmusik.

Medverkat i ett flertal orkestrar, bl.a:

• Lena-Maria & Sweet-Wine
  • Beatmakers med Boris
  • Abbas allra första kompband, gänget med Kent Åberg, Agneta Zelan, Lenne Broberg, Janne Önnerud
  • Vikarie i Telstars
  • Basse Wickman Band
  • PappaFreud
  • Melody och olika andra vikariat.

Ett urval av artister som Erik kompat på scen eller skiva:

Peter Thorup, Jerry Williams, John Stewart(medlem i kingstone trio), Eric Anderson(singer-songwriterlegend från USA), Eva Rydberg, Östen Warnebring(krogshow), Little Gerard och hans samtida rocklegender, Svenne&Lotta, Per Gessle, Gyllene Tider, Lasse Lindbom, Ulf Lundell( på skiva), Totte Bergström, Olle Bergman, Roffe Berg, Roger Pontare, Lasse Åberg & Ardy Struwer för att nämna dom namnkunnigaste.

Har spelat med dragspelare som: Erik Frank, Lasse Holm, Walter Eriksson, Anita Agnas.

Erik har även musikarbetat för Ving , Atlas , Garden Hotels i Spanien och dessutom underhållit sommartid på Birka Crusing flera år i rad!

Det ryktas om att Erik Strandh står med på över 500 titlar på SAMI`s listor över vilka musiker som deltar på skivinspelningar… svårslaget!

Dessutom var Erik med och gjorde urvalet för de första Vispopböckerna!

I höst lämnar Erik Strand Botkyrka efter 33 år i kommunen där han även arbetat som musiklärare i många år. Vi hoppas vi kan få upp honom i något sammanhang under kvällen den 23 Augusti på Hågelby!