Benzin

Benzin är bandet som rockar fett och lirar tung rock’n'roll och blueslåtar från de flesta decennier. Bandet levererar även danskinspirerad rock. Det blir lätt så, då sångaren Joachim Stenbock är från Danmark. Självklart får vi höra en del Kim Larsen och Gasolin – låtar.

Medlemmarna är en brokig skara musiker som spelat i olika musikaliska konsultationer genom åren.

  • Joachim Stenbock – sång och akustisk gitarr
  • Janne Roth – gitarr
  • Peter Fäktenmark  - bas
  • Emanuel Lindberg – trummor
  • Tomas Nordlund – gitarr och sång
  • Leif Unnermark – piano, keyboard

Sångaren Joachim Stenbock har lirat i ett coverband på 80-talet som kallade sig för Backstreet. Efter detta fokuserade han på trubadurduon ”Dom Där Trubadurerna” och startade en karriär som karaokevärd och festfixare i ”The McDanish Showcase” Nu sjunger han för full hals i Benzin.

Janne Roth och Peter Fäktenmark, (basist i detta band) har spelat ihop sedan början av 80-talet på bland annat  Engelen och Kolingen, Domino, Hayati’s cafe och Bacci Wapen för att nämna några.

Trumslagare Emanuel Lindberg har ett förflutet i band som exempelvis Palantir. Han är i övrigt verksam i en massa olika musikaliska sammansättningar. Multimusiker som han är, behärskar han det mesta från trombon till elgitarr.

Thomas Nordlund började sin musikaliska bana med att spela klassisk gitarr, men ville hellre rocka och började då att lira elgitarr. Han har bland annat lirat i ett rockband stationerat på Rhodos, och som oss andra i ett par dammiga coverband vars namn ingen minns. På senare år har han hållit till i trubadursvängen, där han betraktas av många som en blues- och rocktrubadur av stora mått.

Keyboardisten och gotlänningen Leif Unnerbark började med pudelrock på det glada 80-talet. Efter det har det blivit både pop, rock och band med eget svenskt material . På senare år har han mest lirat med olik coverband. Leif är en glad musikant var största merit är att han suttit bredvid Lasse Åberg en gång.

Läs mer om bandet på http://benzinrock.se/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>