Anders Plassgård

Anders kommer ihåg:

Sunrise, Relentless som sedan blev Southern Comfort! First Grade, Walruss till Broberg Bros…

Lagret – allas vår källa till grunderna av musicerande

Innan Lagret så repade man i någons garage men det var aldrig speciellt seriöst. Första bandet på l Lagret var Sunrise. Vi spelade Heavy Metal fast med orgel. Vi släpade min tunga hemorgel fram och tillbaka och med lite dist så lät den helt ok. Sen köpte jag min första synt som var en Casio, en liten rackare som byggde på fasdistortion och gick att få att låta riktigt grym, synd att den inte hade fullstora tangenter bara …Låtarna hette typ ”Master of Evil” och ”Call from the underground” hehe. Tänker inte nämna namn för då glömmer jag bara någon men vi hade iaf en basist och gitarrist som tog väldigt mycket osunda substanser inför en spelning på Fyren.

Började plugga data, återupptäckte bildkonsten i stället för musiken.

Efter Walruss så körde jag trubadurstuket ett tag med Broberg och sen började jag plugga data och slutade helt med musiken under några år. Någonstans under den här perioden så återupptäckte jag bildkonsten i stället för musiken.

Som barn så målade och ritade jag mycket. Skillnaden nu var att penslarna var digitala och under flera år så ägnade jag många av nattens timmar till 3D och photoshoppande. En del av detta + väldigt mycket av mitt fotograferande finns att se här: http://www.moonsilence.se.

Och i diverse obskyra Digital Art magazine och cd omslag. Ett omslag jag är riktigt stolt över är den eminenta dödsmetal plattan ”Temple of Whores” med kompisen Flesh. Fotar också mycket och har en studio i Sthlm tillsammans med ett gäng andra fotografer. Under några år drev jag sajten extremmetal.se tillsammans med en kompis och fotade mycket koncerter av den tyngre sorten.

En intervju från 2007 på världens största Digital Art Site finns här

Läget idag är följande;

Jag skriver musik massa musik, lite softare prylar som finns på Myspace.

Jag trivs otroligt bra med att blanda alla typer av media.

Lite mer Electronica/Ambient finns också på Myspace.

Sen blir det alltid lite ny Digital Art och foto. Jag gillar att blanda och pyssla med det som känns rätt för tillfället.

Comments are closed.