Rockkören

Rockkören

Ett gäng sångentusiaster i Huddinge som sjunger pop och rock, både gammalt och nytt. Taket lyfter varje söndag på den gamla A là Carte-teatern.

WE WILL ROCK YOU!

Rockkören startade 1992 hemma hos Marianne Tåje, dåvarande chef för Vuxenskolan i Huddinge. Kören bestod av ca 10-12 medlemmar. Kören försökte väl bli en kör, men det lät nog inte så värst bra från början och då Martin (första körledaren) inte hade en aning om stämmor sjöng improviserades egna stämmor fram. Lisa Nordell (f.d. Berggren) blev vårterminen 1994 körledare och efter det har kören vuxit till nuvarande storlek. Kören består av ca 50 tjejer och killar, och har numera ett bra band som spelar med vid behov. När Kim Malmquist (nuvarande körledare) kom in i bilden 2006 visste han inte ens om att det fanns en kör som var enbart inriktad på rock. Efter ett tag uttryckte han sig på detta sätt:

”Nu kan jag med visshet säga att vissa känslor endast kan komma till uttryck genom rockmusiken. Det har Rockkören visat mig med sin musikaliska inlevelse och övertygelse. Jag ser fram emot en gemensam utveckling där vi övervinner våra egna förväntningar. So, Stockholm here we come; WE WILL ROCK YOU!”

  • 250x350

Stairway

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>