Blues Wentin’ Group

Blues Wentin’ GroupBLUES WENTIN’ GROUP 1965 – 1973

Bildades våren 1965 av Björn Bergerhed, Torbjörn Engström, Peter Eriksson och Lars Lundstedt, alla uppväxta i kvarteren runt Segersjö i Tumba.

En tidig höstdag samma år kom Kåre Hjelm från Tullinge farande på en trimmad moppe och ville vara med. Han tog över trummorna från Tobe som utöver sjungandet istället tog hand om keyboarden.

Musikinriktningen blev snabbt Chicagoblues med Paul Butterfield Blues Band som största inspiratör. En bluesmunspelare skulle i sammanhanget sitta fint och ryktet gick om bra sådan i Tuna och gruppen var fulländad i och med Raimo Juntunen.

Förutom lokala spelningar, som på det beryktade Templet och senare på Berget i Tullinge, Gröndalsgården och Fridhem i Tumba, blev Blues Wentin’ Group med tiden relativt framgångsrika, med spelningar på dåtidens inneställen i Stockholm som Nalen, Gyllene Cirkeln, Bullerbyn, Magnus Ladulås och bluespråmen Liverpool vid Norr Mälarstrand. Det blev även en del turnéer ute i landet med besök på bland annat legendariska Cue Club i Göteborg.

Deltog i ”Opp å Poppa”

Sommaren 1968 deltog bandet live i Sveriges Radios popbandstävling ”Opp å Poppa” som direktsändes från Sollidenscenen på Skansen, men denna gång under det tillfälliga namnet Bill Bexters Blues Band.”We look forward to wake and shake you up with some uptempo blues” !

Blues Wentin’ Group lade av olika skäl ned verksamheten 1973. Bandets medlemmar fortsatte senare i band som Pomperipossa, Repress och Avgrunden. MEN återuppstår, drygt 40 år senare, speciellt för Botkyrka Reunion 2008.
Det tackar vi för!