Copy Catz

En gråkall kväll i september samlas fyra män och två kvinnor i en lokal. Det är tyst, plötsligt hörs en bas och en kagge som börjar pumpa i 128 bmp. Det hela följs av en ”tjacka lacka gitarr” och ett stabilt orgelkomp. Plötsligt skär ett par kvinnliga röster genom lokalen” Boogie Nights” upprepas ett flertal gånger. Vad är det som händer? Jo, ett nytt band har gjort entré – Copy Catz!
Copy Catz är bandet som har till uppgift att återskapa den era inom musiken som gjorde alla lyckliga och glada. Discobeats, glitter, bollar, fantastiska kläder och platåskor, kan det bli bättre?

Anna Malm – sång
Började sjunga som 3-åring, som liten sjöng hon i kyrkokör. Hon har sjungit med Cindy Peters och som 9-åring sjungit solo på Gröna Lunds scen. Anna har varit med i ett 20-tal olika band och framträtt på allt från behandlingshem, fängelser, företag, organisationer och krogar och barer till festivaler. Hon började skriva egna låtar i 20-årsåldern och släppte en singel som gick rätt bra på radion. Därefter har hon arbetat heltid ett par år som soloartist, trubadur och underhållare. Anne var också med i ”Solen skiner ”, som var stora på 70-talet. Att sjunga sköna covers på discolåtar i Copy Catz gör musiklivet brett,  vilket tilltalar henne starkt.

Anne Wallberg – sång
Anne har under hela sitt liv sjungit för familj och vänner. Vid vuxen ålder tog det fart inom coversvängen, där hon spelat i band som ”Dust n Rust”, ”Bobby Ewing” och ”Cover Supply” innan hon tog rollen som en av sångerskorna i Copy Catz. Anne har även arbetat som karaokevärdinna och demosångerska. Från välunderrättade källor så är sången hennes liv och hon sjunger oavbrutet i hemmet.

Stefan Anden – bas
Mannen som älskar sitt instrument. Stefan började lira bas 1975 och fick en Gibson Eb3 av farsan. (som han har kvar) Han missade discovågen helt när den kom eftersom han lyssnade på Bowie, Lou Reed och Iggy pop istället. Efter ett kortare uppehåll hoppade han med ett coverband som hette ”Diesel”. Därefter lirade han  med ”Kalasfabriken” och för att sedan börja med partybandet ”G.A.S”.  ”B4 band” och ”Rythm & Moose” är två andra projekt som lever vid sidan om ”G.A.S” och ”Copy Catz”. I pojkrummet finns dagsläget fjorton basar – men som han säger, det finns alltid plats för en till.

Lasse Adestedt – gitarr
Rykterna säger att det var mycket svårt att klippa denne säregna gitarrists navelsträng. Med vänsterhanden lär han ha spänt strängen ut mot sidan med ” stor kraft”, samtidigt som den högra skall ha attackerat den på ”ett knäppande sätt”. Detta med ett tydligt rytmiskt uttryck. Tonsäkerheten påstås dock ha sviktat! Det BB- personalen uppfattade som ” liknande E” drog nog mer åt F. Anmärkningsvärt skall det också ha varit hur den lilla bäbisrumpan skakat samtidigt, i synkoper, till den grad att det blev svårt att hantera den lille. Brådmogna framgångar nådde ”Lasse Gitarr” i tonåren med soulgänget ” Straight Corner Blues Band”, vilka knockade motståndet i västra Stockholms rocktävlingar under sent åttiotal. Kan gitarr- Stockholms gladaste höftrörelser  ha hjälpt till i detta? Efter olika konstellationer nådde Lasse  senast publik framgång i minitrion ”Yes Box Alright”, med sina mystiska covertolkningar i pastischform. Mindre mystiskt var ”Lasse Gitarrs” frenetiska studsande. Målet med satsningen på ”Copy Catz” är, enligt denne frenetiske studsboll till gitarrist,  att gripa tag i varje åskådares blöta hjärta och få dem att slå i discotakt!  ”Om jag så måste dansa sönder golvet för att uppnå det!”

Mikael ”Berkan” Bergström – keyboard
Berkan började spela piano som 5-åring och och började ta elgitarrlektioner som 9-åringHan har spelat i ett 20-tal band under åren. Berkan var bland annat med och startade upp ”Opeth” tidigt 90-tal samt genom åren andra rock, soul, och diverse genres inom 1940-2000-tal. Utöver keyboard spelar han gitarr, munspel, tvärflöjt, percussion. Berkan är utbildad inom musik på Kulturama, musikvetenskap på Stockholms Universitet och ljudteknik på KTH.  Han har arbetat som session player i Stockholm och Europa. Berkan arbetar som ljudtekniker på Engelen, Tantogården, Parkteatern, Münchenbryggeriet och flertalet kulturhus och konsertställen runtom  Stockholm samt på turnéer i Europa.

Uffe Wallberg – trummor
Uffe började spela runt 1976. Uffe gick och tog trumlektioner av Orups far under en kortare period. Han tyckte troligtvis att det var mer bankande än spelande på trummor, kanske borde historien slutat där, men Uffe har under årens lopp spelat med bland annat ”Rasp”, ”Slugrange”, ”Off The Record”, ”Bobby Ewing” och ”Cover Supply”. I dag spelar han med ”Coverfabriken”, ”G.A.S” och” Copy Catz”. Uffe älskar högtalare, mixerbord och ljus. Han arbetar som ljudtekniker så fort han får chansen och bokar även band och sköter tekniken på en krog på söder.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>